Segern inom räckhåll för HIK

FOTBOLL. Hammarlands IK spelade i lördags oavgjort hemma mot Pargas IF. Men slutsmaken var ändå något bitter. Segern låg i luften.
Det har varit en tung säsong för HIK så här långt. Efter åtta omgångar har det bara blivit en seger. Säsongens andra såg länge ut att vara på gång när Pargas IF i lördags gästade Hammarvallen.
HIK öppnar matchen i frisk tempo. Pargasförsvaret agerar osäkert och bjuder under de tio första minuterna på två-tre klara målchanser.
I den 22:a minuten ger spelövertaget utdelning. Efter en lång, välplacerad utspark från målvakten Dan Sjöblom och några snabba passningar på mittfältet letar sig bollen fram till Willhelm Ingves. Pargasbackarna sjabblar igen och Ingves kommer ensam igenom. Säkert placerar han in bollen till höger om målvakten.
Målet ger Ingves blodad tand. Gång på gång utmanar han pargasförsvararna, som har uppenbara svårigheter att hänga med den snabba 17-åringen.

Snöplig kvittering
De flesta anfallsförsöken från PIF går via vänsterkanten. Men laget skapar få riktiga chanser. Därför är det en kalldusch för HIK när PIF i den 31:a minuten lyckas komma runt på vänsterkanten, spela bollen snett inåt mitten och lobba in en kvittering.
HIK återtar ledningen precis innan halvtid. Den här gången är det Kristian Granberg som ensam får utmana pargasmålvakten. Granberg gör inga misstag. Han fintar iskallt målvakten och rullar bollen i öppet mål.
HIK kan nöjda gå till halvtidsvila i en välförtjänt ledning.

Förändrad matchbild
Ny rivstart av HIK i andra halvlek. Igen är det Willhelm Ingves som utmanar och på egen hand tar sig över nästan halva plan. Allt rätt – utom avslutningen. Bollen går en halvmeter höger om stolpen.
Efter friläget vänder matchbilden helt. PIF tar över. Har två ribbträffar inom loppet av två minuter och det är snarare tur än skicklighet som räddar HIK.
I den 65:e minuten kommer trots allt PIF:s andra kvitteringsmål. PIF slår en kort, snabb hörna. HIK hinner inte organisera sitt försvar, vilket Kristoffer Österholm utnyttjar.

Stark spurt
Under de sista tio minuterna kommer HIK igen. Både André Friman och Willhelm Ingves har jättelägen att avgöra matchen på frilägen. Men utan resultat.
Matchen slutar oavgjort, 2-2. Snöpligt för HIK som, sett till hela matchen, hade ett visst övertag.
Flera starka individuella man-mot-man-insatser torde glädja tränare Thony Danielsson. Men det finns orsak att fundera över varför laget knappt alls lyckas spela sig fram till målchanser.

Text&foto: JENS FINNÄS