DELA

Rösta fram IFK:s snyggaste mål

FOTBOLL. IFK Mariehamn må inte ha gjort så många mål den här säsongen, men bland de 30 fullträffarna finns ändå några riktiga pärlor.
I dag presenterar Nya Åland och Åland 24 de tre kandidater som tävlar om utmärkelsen ”Årets mål”.

%20


Det första av de tre nominerade målen är signerat Johan Carlsson. Matchen spelades på Wiklöf Holding Arena den 22 augusti och motståndarna hette TPS. IFK låg under med 0-1 och klockan hade tickat fram till 77 spelade minuter.
IFK tilldömdes en frispark någon meter in på den egna planhalvan. Ante Simunac slog frisparken kort till Johan Carlsson, som fintade bort sin försvarare och slutförde jobbet på egen hand.
– Det blev en båge och bollen gick lite konstigt. Men jag var inte säker på om målvakten skulle ta den eller inte. Sedan var jag bara i chock, beskrev Carlsson själv målet efter matchen som slutade 1-1.

”Bara att köra”
Andra kandidaten som tävlar om Årets mål-utmärkelsen är Patrik Rikama. Han satte 1-0 för IFK just före halvtidsvilan i matchen mot JJK hemma på WHA den 4 oktober. Återigen var det Ante Simunac som stod för inlägget, bollen slogs från vänsterkanten och Rikama var framme och satte den hårt rakt upp i nättaket.
– Jag såg vad som skulle hända. Vi höll bollen en bra stund på deras planhalva vilket gav en back möjlighet att komma upp. Ser man sådana chanser är det bara att köra, sade Rikama efter matchen som slutade 3-1 till IFK.

Lobbade
Mål nummer tre gjordes av Amos Ekhalie. FC Lahti var på besök i Mariehamn och ställningen stod 0-0 när knappt 25 minuter hade spelats. Det såg ut som ett lugnt läge för Lahtis med tre försvarsspelare som var nära bollen strax utanför straffområdet. Men så dök Ekhalie upp, sprang rakt in klungan och lobbade in 1–0 för IFK.
– Det var riktigt länge sedan jag fick göra mål, så det var roligt. Jag såg i ögonvrån att målvakten var på väg ut och att målet var öppet, så jag slog till, beskrev Ekhalie efter matchen som slutade 2-0 till hemmalaget.

Vinn VIP-paket
Tre fina mål alltså, men endast ett kan vinna och det är du som avgör vilket. Du kan se de nominerade målen i Åland 24:s Sportmagasinet i kväll, första sändningen visas i Ålandskanalen klockan 18.30 och programmet läggs också upp på Åland 24:s hemsida www.aland24.ax.
Hur röstar du då? Skicka ett sms till telefonnummer 17 35 21. I meddelandet skriver du Rösta (mellanslag) Sport (mellanslag) följt av 1, 2 eller 3 beroende på vem du röstar på:
1 för Johan Carlsson
2 för Patrik Rikama
3 för Amos Ekhalie.
Ett VIP-paket till IFK Mariehamns första hemmamatch nästa säsong lottas ut bland er som röstar. VIP-paketet gäller för två personer. Du kan rösta fram till och med klockan 24.00 på söndag den 8 november.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax