DELA

Premiärvinst för IFK Hockey

ISHOCKEY. Det såg nervös ut i starten men IFK Mariehamn var det bättre laget och vann debuten i Upplandsserien i söndags hemma mot Östhammar SK med 6–3.
– Det är alltid roligare att vinna än förlora, konstaterar tränare Mikael Rosbäck efter första vinsten.
IFK började trevande och ofokuserat.Efter fem minuter stod det 0–1 på tavlan, gästerna tog rättvist ledningen genom Douglas Matton,
– Vi gjorde det alldeles för svårt för oss, vi verkade lite paralyserade och gjorde för många misstag i första perioden, säger Rosbäck.
Kvitteringen dröjde dock inte länge. I sjunde minuten gjorde matchens bästa spelare Marcus Englund 1–1 efter ett fint väggspel med forward kompanjonen Mats Clemes. Minuten senare tar IFK ledning genom Andreas Stenbäck och det dröjer inte många sekunder innan Mats Clemes utökar ledningen.


Dålig fokus
Första perioden slutar 3–1 trots att IFK har ett dåligt försvarspel över hela planen och oftast inte gick vinnande ur en mot en situationerna. Hela matchen präglas egentligen av utvisningar och diskussioner med domarna.
– Fokus var stundvis någon annanstans och vi kom in halva sekunden för sent i närkamperna, då kommer utvisningarna, förklarar Rosbäck.
Den andra perioden var IFK:s bästa. Den slutar 1–0 efter att Daniel Gullans slår in pucken i numerärt överläge.
– Vi dominerade i andra, trots att vi bara gör ett mål, säger Rosbäck. Men i tredje försvinner fokusen igen och vi spelar bara sämre och sämre, fortsätter han.
ÖSK kommer igenom IFK:s försvar lite lättare igen. IFK kontrar. Perioden slutar 2–2 men det kändes hela tiden som om IFK kunde mer.
– Vi gjorde sex mål och hade bud på sex till, det tar vi med oss till nästa match, avslutar Rosbäck.
Nästa möte blir borta mot Bålsta lördag 17 oktober.

PIA NORRMÉN

sportt@nyan.ax

tfn 528 478