DELA

Petterson dubbel mästare i pingis

BORDTENNIS. Ingen kunde rå på Johan Pettersson i ÅM i bordtennis.
Under söndagen försvarade han guldet i singeln, men också i dubbeln som han i år spelade med Anders Hallbäck.
Vann damklassen gjorde Sara Mäkinen.
Inför söndagens ÅM-spel i bordtennis hade Johan Pettersson både ett guld i singeln och ett i dubbeln att försvara från i fjol. Och trots att mycket rutin och skickligt spel finns där hade han svårt att sova natten innan.
– Det är olika faktorer som spelar en spratt. Jag kände av i spelet att jag inte hade sovit så bra men som tur är gick det vägen ändå, säger Pettersson och fingrar på sina två nya guldmedaljer.
Men det var inte helt utan att han fick kämpa för gulden.
I dubbeln tillsammans med Anders Hallbäck blev den en tuff femsetare mot Jim Bergbo och Robert Nylund.
– Det var en jämn match men vi spelade lugnt och metodiskt. Det var det som gjorde att vi vann, men det var på håret, säger Hallbäck.
– Vårt spel fungerade ändå bra eftersom vi är en högerhänt och en vänsterhänt. Det går lite lättare att spela då när man får lite mer ytor och man slipper att springa ihop, fyller Pettersson i.


Nöjd förlorare
I singelfinalen tappade Pettersson ett set till Jim Bergbo, annars var det inget snack om vems guldet var.
– Det var ändå ett par set som var jämna, 11-8, 11-9, så det var inte helt lätt. Men jag vann kanske för att jag har spelat lite mer, säger Pettersson ödmjukt.
För Jim Bergbo blev det alltså förlust i båda finalerna. Men han var inte särskilt nedslagen för det.
– Ja ja, så är det. Det får man räkna med om man spelar mot Johan (Pettersson). Jag fick ett set mot honom i singeln som var någorlunda jämnt, det får man vara nöjd med, säger han.


Många deltagare
I damklassen vann Sara Mäkinen. Hon gick igenom söndagens spel utan att tappa ett enda set. Tvåa efter Mäkinen kom Maja Lindqvist.
I herrar 50 år vann Alf Eriksson följt av Bengt Kalmer.
– Vi var runt 40 stycken som var med. Det är riktigt roligt att se att pingis bara blir större och större på Åland, säger tävlingsledare Bergbo.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax