DELA

Petra Carlsson siktar på medalj

HÄSTSPORT. När de finska mästerskapen i hästhoppning drar igång på Ålandstravet på fredag försvarar Petra Carlsson, under FM tävlandes för ridklubben Sleipner, de åländska färgerna.
– Klart att jag siktar på att ta medalj men vi får se hur långt det räcker, säger hon inför tävlingarna.
Petra Carlsson, verksam i Sverige men skriven på Åland, ställer upp med fyra hästar när FM i hästhoppning avgörs på Ålandstravet under veckoslutet. Tre av hästarna är med mest för att se och lära men när Petra Carlsson äntrar banan tillsammans med hästen Katapult är målsättningen desto högre satt.
– Jag vet att jag har en av Nordens bästa hästar och om allt går i lås så har vi chans på medalj, säger hon.


Försiktig häst
Katapult beskriver Petra Carlsson som en häst som sällan river.
– Det är väldigt försiktig häst som har kapacitet utöver det vanliga, säger Petra Carlsson som tack vare en rad åländska sponsorer har fått möjlighet att göra en större satsning på FM.
– Jag har fått mera tillgång till träning och ett bättre ekonomiskt upplägg. Jag har också kunnat träffa Peter Marklund, som är min tränare, oftare, säger Petra Carlsson som ser fram emot att tävla på Ålandstravet.
– Banan på Ålandstravets gräs är en av Nordens bästa och jag är glad över att det finska förbundet har gått med på att arrangera FM där, säger Petra Carlsson som anländer till Åland med sina hästar på onsdag kväll.

MARTIN PORTIN

martin.portin@nyan.ax