DELA

Öspelen över för Jansson och Ringbom

ÖSPEL. Varken Malin Ringbom eller Linda Jansson får spela någon final på Gotland. Duon förlorade onsdagens semifinal i dubbel mot ett högre rankat par från Jersey och därmed är deras öspel slut.
– Det var en jämn match, säger Ringbom.
– Visst grämer det lite, säger Jansson.

De åländska damerna har tävlat färdigt på Gotland. Samtliga har nu åkt ur singel-, dubbel- och mixedturneringarna. Sist ut var Linda Jansson och Malin Ringbom som förlorade onsdagens semifinal i dubbel mot andraseedade Natasha Forrest och Eva Hurst med 0-2 (6-7, 2-6) i set.
Åländskorna var bra med i första set och hade dessutom flera setbollar som de inte lyckades ta till vara på.
– Hade vi vunnit första set hade vi kanske haft ett annat resultat. Det var riktigt tajt och små marginaler, säger Malin Ringbom.
Linda Jansson håller med.
– Jag tänkte inför matchen att ska vi vinna så måste vi spela riktigt bra. Och vi håller uppe ett set men sedan i andra så ökar de tempot samtidigt som jag blev mindre rörlig, säger Jansson, som har problem med sitt knä.
Tennistruppen har så här långt tagit två medaljer, brons i mixed-dubbel (Peter Forsström och Linda Jansson) och nu brons i damdubbel.
– Så klart hade vi hoppats på ädlare valörer. Det är ju därför vi kom hit. Samtidigt visste vi att standarden är så pass hög att man måste spela på topp för att klara av det, säger Linda Jansson och fortsätter:
– Visst grämer det lite ändå. Det har varit tunga förluster för min del.

Hoppas på fler öspel
Både Jansson och Ringbom har deltagit i många öspel och fler lär det bli.
– Det är svårt att lägga av med någonting som är så kul. Håller jag standarden så är jag gärna med igen, säger Ringbom.
– Som det känns nu aspirerar jag om en plats i nästa öspel. Definitivt, säger Jansson.
Än är det inte helt över för den åländska tennistruppen. Peter Forsström och Otto Byman är kvar i herrarnas dubbelturnering och spelar kvartsfinal under torsdagen.

Fotnot: Tennisen har inga matcher om tredjepris utan förlorar man i semifinal premieras man med delat brons.