Första guldet för Lindman

DELA

ÖSPEL. Emma Lindman vann damernas individuella golftävling i överlägsen stil. Tvåan Flora Keites från Jersey var slutligen nio slag efter.
– Skönt att äntligen ta en medalj, säger Emma Lindman, som gör sitt fjärde öspel.

På Jersey för två år sedan var Emma Lindman fyra i damernas individuella tävling. Nu fick hon ställa sig överst på prispallen.
– Jag känner mig glad. Det är kul att få representera Åland, säger hon.
Lindman spelade tämligen jämnt med övriga medaljaspiranter, undantaget onsdagens runda på Slite golfbana där Emma noterade 73 slag, nio bättre än Isle of Wight Samantha Keen och Gotlands Lina Svegsjö som hade nästbästa resultat den dagen.
Öspelen på Gotland är 21-åringens fjärde och medaljen är hennes första efter att har varit fyra på Jersey 2015, 11:a på Bermuda 2013 och 23:a på Isle of Wight 2011.
– Det är skönt att äntligen få ta en medalj, säger Lindman och skrattar.

Spelade säkert
Inför fredagens avslutande runda ledde Emma Lindman med många slag och spelade säkert.
– Framför allt de sista två hålen, då jag ledde med åtta slag. Då var taktiken bara att agera efter vad motståndarna gjorde, och att försöka para mig in i mål, säger Lindman.
Hur nöjd är du med dina prestationer sammantaget?
– Överlag är jag nöjd. Visst finns det småsaker jag inte riktigt kan vara nöjd med men överlag var det okej. Förutom torsdagens runda, då jag inte spelade bra. Men det gjorde i princip ingen. Det var väldigt svårspelat.
Hur firar du det här?
– (skratt) Jag vet inte riktigt än. Men säkerligen på något sätt.

I herrarnas tävling blev 18-årige Hampus Nordin bäste ålänning med en sjundeplats. I herrarnas lagtävling slutade Åland femma, åtta slag efter bronsmedaljören Gotland.