DELA

Ömsen-Agria horse show inleddes med åländsk seger

Petra Carlsson, Ålands hopp i helgens FM-tävlingar i banhoppning, inledde sin tävlingshelg på bästa möjliga sätt. I dagens första klass tog hon hem både segern och andra platsen.
Ömsen-Agria horse show ordnas i helgen på Ålandstravet i Mariehamn. Tävlingen är samtidigt finländska mästerskapen för juniorer, unga ryttare samt seniorer.
Tävlingarna inleddes i morse med en klass som står utom FM. Hindren var 115 centimeter höga och fyra åländska ekipage deltog. Dels startade Maria Fagerlund med hästen Quinto van Orshof och dels startade Petra Carlsson med tre olika hästar, Kamomill, Excelsus W och Shakespeare.
Carlsson, som är verksam i Sverige men skriven på Åland, tävlar under helgen för Ridklubben Sleipner. Hon lyckades knipa både guldet och silvret i 115-centimeters klassen med hästarna Kamomill och Shakespeare.
– Det gick jättebra.
Carlsson är också nöjd med hur hennes tredje häst Excelsus W presterade.
– Det är en väldigt ung häst. Han gick jättebra och vi hade bara ett nerslag på sista hindret, det var stort för den hästen, säger hon.
Maria Fagerlund slutade på 29:e plats efter två rivningar. Senare i dag startar Carlsson i den första av tre deltävlingar som utgör FM för seniorer, då med hästen Katapult.

MALIN LUNDBERG