DELA

Öhman: ‘Måste få sörja i vår egen takt’

INNEBANDY. Från sidan har Hannes Öhman sett sitt Storvretas problem med Mullsjö.
Privat har ålänningen och hans familj brottats med betydligt större bekymmer än så.
– Min sambo var otroligt tajt med sin storasyster, och dödsfallet har tagit oerhört hårt på henne, säger Öhman om anledningen till att han missat slutspelet.
När Storvreta, tvåa i Svenska superligan, inledde sin kvartsfinalserie mot tabellsjuan Mullsjö i förra veckan saknades Hannes Öhman, 36, i laguppställningen.
Ålänningens frånvaro blev genast ett ämne för spekulation för medier och supportrar, varpå Öhman valde att berätta hur saker och ting låg till för klubbens hemsida i helgen. För Nyan utvecklar anfallsstjärnan varför han stått över de inledande kvartsfinalerna.
– Min sambos (Therese) syster hittades död i sitt hem. Hjärtstillestånd var dödsorsaken. Vi vet inte exakt vad än, men någon form av olycka ligger bakom, säger Hannes Öhman.


”Ville klargöra”
– När folk såg att jag inte spelade matcherna blev det genast en massa spekulationer på bloggar och fan och hans moster. Mina lagkamrater visste hur det låg till men sa ingenting till media av respekt för min familj. Därför kände jag att jag ville klargöra situationen på Storvretas hemsida för att slippa allt snack. På så sätt kan familj, släkt och vänner slippa se en massa konstiga kommentarer. Vi behöver få sörja i vår egen takt.
För Hannes Öhman har beslutet att avstå från spel hittills i slutspelet varit enkelt.
– Min sambo var otroligt tajt med sin storasyster och det här har tagit oerhört hårt på henne. Jag var med om samma sak för 20 år sen när min bror Petri gick bort, så jag vet hur jobbigt det är. Vi har ett barn på fyra år (Hugo) och ett på sju veckor (Julius), och i den situationen vi befinner oss i vill jag vara med hemma som ett stöd. Jag har varken tid eller ork att fokusera på ett slutspel.
– Man kan ju aldrig förbereda sig för sådana här saker. Det är tungt just nu.
Från sidan har Hannes Öhman sett sitt Storvreta – klubben han vunnit tre SM-guld med – haft problem med sensationslaget Mullsjö som leder med 2–1 i matchserien.
– Det är frustrerande att se på när laget inte får spelet att stämma. Men jag är inte orolig, säger forwarden.
Storvreta reducerade i kvartsfinalserien via 8–2-segern hemma senast.


Oklart om spel
– Vi gjorde lite småjusteringar och då såg det bättre ut direkt. Vi gick rakare framåt och var inte så omständliga som tidigare. Det är så vi ska spela för att vinna; en, två pass och sen direktskott och ligga på retur. Deras målvakt har spelat över sin förmåga hittills men är ingen demon, och sist gjorde vi tre mål på returer och det är så vi måste spela.
I går kväll spelades den fjärde kvartsfinalen (efter denna tidnings pressläggning) mellan Mullsjö och Storvreta utan Hannes Öhmans deltagande.
När han kan vara tillbaka i spel igen vill han inte spekulera i.
– Det kan dröja en dag eller en vecka, jag vet inte. Självklart kan man inte gå hemma i all evighet. Vi måste hitta ett sätt att leva med sorgen och komma tillbaka till vardagen igen. Vi spelar hemma på torsdag igen, men vi får se om jag kan vara med eller inte.
– Jag var ute och sprang i går (läs: i söndags) för att rensa tankarna och det är klart att man inte är på topp fysiskt efter att inte ha tränat på en vecka och dessutom sovit och ätit dåligt. Jag kanske kan vara med nästa match och göra något enstaka byte. Men jag är osäker.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax