DELA

Öfverström bäste pokerålänning

Paf Poker Challenge avgjordes i Alandica i helgen. Ur ett rekordstort deltagarantal tog sig två ålänningar till finalbordet.
Pokerturneringen Paf Poker Challenge lockade i år 162 deltagare.
– Mycket lyckat, det är ett rekord och en ökning från 94 stycken. Vi har satsat hårt på onlinekval samtidigt som turneringen börjar få sig ett känt namn som representerar bra turneringsstruktur och professionalism, säger Jan-Erik Karlsson, livepokerchef hos Paf.
Han säger att startfältet höll en bra klass.
– Vi hade en trevlig mix av onlinespelare, rutinerade livespelare samt några nya.
När Nyan minglade på Alandica var det flera som uttryckte sin förvåning över att så många åkte ut redan första dagen.
– Strukturen är uppbyggd så att man ska kunna spela länge. Men det blir dyrare och dyrare efter hand vilket pressar dem med få marker att gå all in, säger Jan-Erik Karlsson.

Lokalt i topp
Den totala prispotten i årets Paf Poker Challenge var 97.200 euro.Vann turneringen gjorde Michael Graf från svenska Uddevalla som reste hem med totalt 26.244 euro.
Bäste ålänning blev Kim Öfverström som slutade sexa med 4.860 euro. Med i finalbordet var också John Blomberg som slutligen blev åtta med 2.818 euro. Med på topplistan hamnade också ålänningarna Linus Dolke, tia på 1.749 euro, och Conny Eriksson, 16:e med 1.360 euro.
– Det var roligt att det gick så bra för John som inte spelat särskilt många gånger live, säger Karlsson.
På lördagen arrangerades en extra turnering för de som blivit utslagna ur den ordinarie. Där vann ålänningen Ted Jansson bland 70 spelare och kvitterade därmed ut 4.176 euro. I damturneringen kom Ann-Gerd Lindström från Mariehamn tvåa och fick 180 euro för det.
Jan-Erik Karlsson säger att man nu slipar på nästa års turnering.
– Vi siktar på 200 deltagare då, säger han.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax