DELA

Nyströms utslagna efter jämn match

Emilia och Erika Nyström förlorade i Paf Opens tredje omgång och är nu ute ur turneringen. Under torsdagsmorgonen mötte de det österrikiska paret Schwaiger-Schwaiger och förlorade efter ett mycket jämt tredje set.


Nyström-Nyström förlorade sin första match i turneringen och fick sedan en jobbig resa. Andra matchen vann de och på torsdagsmorgonen mötte de det österrikiska paret SchwaigerSchwaiger, sjunderankade inför turneringen. I första set verkade de finska spelarna inte riktigt ha vaknat och tappade många enkla bollar. Servreturerna var ett annat problem som kostade paret många dyrbara poäng. I matchen blev det totalt 9 servess till österrikiskorna.
– Vi gav dem alltför många enkla servess, säger Emilia Nyström.
Men det finska paret lyckades kriga till sig en setseger i andra efter en mycket jämn avslutning. Resultatet skrevs till 23-21 och finskorna såg väldigt starka ut inför tredje och avgörande set.
Efter fem raka bollvinster såg det ut som om Nyström-Nyström skulle klara sig hela vägen men vid ledning14-13 i sista set fick Schwaiger-Schwaiger till ännu ett servess och vände matchen i de allra sista bollarna.

Besviken efter match
Efter matchen var Emilia Nyström väldigt besviken.
– Jag trodde att vi skulle vinna i tredje.
Ett väldigt ojämnt spel kostade det finska paret segern och de varvade fantastiska dueller med slarvigt spel. I matchens allra sista boll var det igen ett ganska enkelt misstag.
– Vi måste vara mer på tårna i försvarsspelet och vi måste kriga mer för varje boll, annars vinner vi inte sådana matcher, säger Emilia Nyström.
Att ha marginalerna på sin sida är nödvändigt i sportsammanhang men i matchen mot Schwaiger-Schwaiger studsade bollen inte finskornas väg. Att förlora så många poäng med bara några centimeters marginal måste vara väldigt påfrestande psykiskt men de krigade till den sista bollen. Den här gången räckte det tyvärr inte.

Nyström-Nyström
Schwaiger-Schwaiger
1-2 (12-21, 23-21, 14-16)

JOHAN ORRE