DELA

Nya möjligheter på Ålandstravet

TRAVSPORT. Nu är det plan B som gäller för Ålandstravet. Även om inga officiella beslut är tagna ser det mörkt ut för att det ska bli lunchtrav på Åland nästa år. Men Jan Blomqvist som är verksamhetschef på travbanan har redan nya idéer klara.
Som Nyan skrivit om tidigare talar allt för att det tv-sända lunchtravet försvinner från Åland nästa år. Det är i Sverige som antalet starter kommer att dras ned och detta drabbar först och främst Åland. Dock är det sista ordet ännu inte sagt men det är högst osannolikt att det blir något lunchtrav.
Givetvis är detta ett stort slag mot Ålandstravet. Men det finns andra sätt att få publicitet på och därmed också öka omsättningen.
– Min plan är att försöka utarbeta något annat, säger Jan Blomqvist. Det som är viktigt är att synas på ATG:s egna sändningar.

Beslut i oktober
För det är just det allt handlar om. Att synas i bild. Om loppen visas i tv så ökar omsättningen direkt. Eftersom ett tv-sänt lunchtrav var plan A jobbar Blomqvist nu hårt för att få in andra tv-sändningar på strategiskt utvalda tider.
– Det är det som är plan B, att lägga några trav så att vi får synas. Kanske lägga dem precis före eller efter det svenska lunchtravet. Eller före V65.
Det officiella beslutet väntas komma någon gång i mitten av oktober.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax