DELA

Ny 300-serie för Ove Pellas

BOWLING. Som första ålänning någonsin har Ove Pellas lyckats mäkta med en 300-serie två gånger på tävling. Tolv strikar i rad och kryss hela vägen i protokollet med andra ord.
För tre år sedan lyckades mariehamnaren Ove Pellas sluta sig till den lilla skaran på sex man som klarat av att välta samtliga käglor under en serie under tävling, vilket innebär tolv strikar i rad. I fredags gjorde han om bedriften för andra gången, som enda ålänning någonsin.
– Gör man det på träning räknas det inte, utan det måste vara på tävling godkänd av förbundet, säger han.
Det var i sin andra serie under helgens GP-tävlingar han såg käglorna falla om och om igen.
– Har man en gång fått ett antal strikes försöker man köra på exakt likadant, i samma linje, och hoppas på turen.
När börjar man inse att en 300-serie kan bli verklighet?
– Det brukar komma sådana tankar efter 7-8 strikar. Men det kändes inte alls lika svårt den här gången som för tre år sedan, det var inte lika nervöst.

Lugnt intill
De som hade förhinder att tävla under lördagen, kunde starta på fredagen istället. Något som Pellas gjorde.
– Det var lite mindre folk då och jag kunde vara fokuserad på mitt spel.
Han vet inte om övriga tävlande intill lade märke till var som var på gång, och han hade heller inte önskat några uppmuntrande kommentarer halvvägs genom drömserien.
– Nä, man vill att det ska vara ganska lugnt då, säger han.

Eriksson vann
Ove Pellas har bowlat i drygt 20 år med varierande satsningar. Just nu har han tränat mycket och ligger för närvarande femma i AB-klassen i GP-serien. I helgens fjärde deltävling kom han femma på 1.261 poäng.
Vann gjorde Rolf Eriksson, Baccus, som på sex serier välte totalt 1.373 käglor. Näst bäst var Mikael Jingstål, Komet, som fick ihop 1.358 poäng och trea kom Kenneth Danielsson, IFK Mariehamn, med 1.318 poäng.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax