DELA

Niskala borta minst två matcher

FOTBOLL. I söndags tvingades Mika Niskala utgå efter bara elva minuter. I morgon ska han på magnetröntgen för att kolla upp sin bristning i låret.
Men IFK kan med största sannolikhet räkna bort sin lagkapten i de kommande två matcherna.
Det var tidigt i matchen mot RoPS som Mika Niskala fick en passning av Ante Simunac och samtidigt stördes av en glidtacklande RoPS-spelare från sidan.
Niskala sträckte sig efter bollen och det hela slutade med en bristning högt upp i den främre lårmuskel i vänster ben.
– Jag har haft problem med bristningar tidigare men då har det oftast varit i baklåret. Det här kom som en obehaglig överraskning utan några som helst varningstecken, säger Niskala.


Inga risker
I nuläget vet inte Niskala så mycket mer än att det är just en bristning men i morgon ska han på magnetröntgen i Åbo och förhoppningsvis kommer det då fram exakt vad som hänt.
Men IFK Mariehamns läkare Erkki Venäläinen vet av erfarenhet att det är en skada som lär hålla Niskala borta ett par veckor.
– Eftersom vi är inne i sådan fas på säsongen med först två matcher och sedan tre veckors uppehåll så kommer han inte spela de två kommande matcherna. Det är ju skillnad på att vara borta två veckor eller sex veckor, säger Venäläinen.


Räknar med Ingves
Även Wilhelm Ingves tvingades utgå i söndags och i hans fall handlar det om en nerv i ena knäet som smärtar. Samtidigt är det bara smärtan som hindrar honom från spel och det är ingenting som kan förvärras om han spelar.
– Han är redan i gång med lätt träning och vi räknar med att han är tillbaka i spel utan några problem i slutet av veckan. Han var mycket bättre i dag (läs i måndags) och om det hade varit ett nödläge hade han kunnat spela mer i går (läs i söndags), säger Venäläinen.
Precis som Ingves steg Mate Dujilo av i den andra halvleken mot RoPS och för Dujilo handlar det om en lårkaka som i värsta fall kan hålla honom borta från spel upp till två veckor. Men om det bara är en liten blödning handlar det om 2-3 dagar.
– Han är en krigare och det krävs mycket för att han ska kasta in handduken, säger Venäläinen.
Först om några dagar går det är säga hur pass stor Dujilos blödning är.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax