DELA

Missnöjd målvaktstränare lämnar Åland United

FOTBOLL. Mathias Sjölund slutar som målvaktstränare i Åland United när säsongen är slut.
Han har inte fått något konkret anbud om en fortsättning i klubben men har tackat nej till en intresseförfrågan från styrelsen.
– Det handlar till stor del om att jag är missnöjd med en del beslut som styrelsen fattat, säger han.
Det är redan sedan tidigare känt att Marianne Miettinen tar över Robert Dahlins roll som huvudtränare i Åland United från och med den 1 december. Det står nu också klart att hon gör det utan ÅU:s nuvarande målvaktstränare Mathias Sjölund vid sin sida.
Styrelsen har frågat om han är intresserad av att fortsätta i klubben när hans kontrakt går ut efter säsongens slut, men Sjölund har valt att tacka nej.
– Jag delar inte de värderingar som styrelsen har. Jag stödjer det som Robban (Robert Dahlin) har gjort för laget och när de valde att inte förlänga med honom går det heller inte ihop med det som jag tror på, säger han.
Det finns inget bestämt om var han går vidare efter ÅU.
– Det finns intresse och det blir en fortsättning. Men man vet aldrig, det kan bli som tränare men det kan också bli som spelare, säger Sjölund som i så fall siktar in sig på division III eller IV.

Oklart kring Virta
Även Mikael Virta har fått en intresseförfrågan från klubben om att fortsätta sin roll som assisterande tränare. Och Virta är intresserad av ytterligare en säsong om båda parter kommer överens.
– Jag är inte omöjlig. Men nu ska det upp i styrelsen först innan jag får något besked, säger Virta.
Även Marianne Miettinen, som Virta har tidigare har arbetat tillsammans med inom det finska bollförbundet, har personligen frågat honom om han är intresserad av ett nytt samarbete.
– Vi känner varandra väl och har arbetat bra ihop förut så hon har frågat mig, säger han.

Inget beslut
ÅU:s styrelse sammanträdde i måndags kväll men inget beslut fattades då.
– Det var flera namn som kom upp under mötet, något mer än så kan jag inte säga, säger ÅU:s styrelseordförande Bo-Erik Sandell.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax