DELA

Målfest när Jomala IK vann mot TPK2

Jomala IK 12
TPK2 2

FOTBOLL. Jomala IK som har haft problem med målskyttet under säsongen visade i helgens match mot TPK2 att laget kan göra mål om de vill. Det blev så mycket mål att siffrorna till resultattavlan tog slut.
Slutresultatet skrevs till 12-2 och Lukas Helén stod för hälften av målproduktionen.

TPK2 kom till matchen med tio spelare i truppen och med en utespelare som målvakt. Förutsättningarna kunde inte bli bättre för JIK men trots det var det gästerna som chockade hemmapubliken med ett mål direkt på avspark. Niko Kagan drog till med ett skott från 50 meters avstånd som seglade över målvakten Niklas Willstedt. Hemmalaget replikerade snabbt och Jonas Smeds stod för 1-1 målet. Efter kvitteringsmålet fortsatte målkalaset och resultatet innan halvtidsvilan var 4-1. Lukas Helén gjorde två baljor medan unge Simon Karlsson lyckades göra sitt första mål i a-lagströjan.

Spiken i kistan
I andra halvlek gjorde Helén ytterligare fyra mål och i och med det klättrade han upp ordentligt i skytteligan med sina tio fullträffar. TPK2 fick ett tröstmål som nickades in av måltjuven Kagan som även han ligger i toppen av skytteligan.
Jacob Erikslund öppnade sitt målkonto för säsongen och Andreas Björk satte en straff bergsäkert och bjöd på publiken på en Brolinmålgest. Inhopparen Patrik Eriksson blev även han en av dagens målskyttar. Smeds som inledde målskyttet för hemmalaget, avslutade även målskyttet genom att sätta spiken i kistan då han satte lagets 12:e mål i matchen.

Ta med målskyttet
Jomala IK tog en mycket enkel seger och matchen dog egentligen redan i halvtid, men trots det så spelade hemmalaget resten av matchen snyggt och förnedrade sina motståndare.
– Det var enkelt att spela i dag och vi rullade bollen bra. Skönt att vi sätter våra chanser och jag hoppas att vi tar med oss målskyttet till nästa match, sade lagkapten Johan Alén direkt efter slutsignalen.
Nästa match för Jomala IK är onsdagen den 26 augusti. Avspark är klockan 19.00 på Vikingavallen.

EDDY SJÖBERG