DELA
Foto: Oskar Magnusson

Mäkinen provspelar med andra klubbar

FOTBOLL. Mycket tyder på att 19-årige Thomas Mäkinen kan komma att lämna IFK Mariehamn. I första hand söker han efter regelbunden speltid.
– Det är så klart någonting jag prioriterar, säger han.

Utöver Tommy Wirtanen (som ni kan läsa om i en annan artikel på nyan.ax) är också Thomas Mäkinen kontraktslös. Men i hans fall är det inte klubben som avvaktar.
– Jag har fått ett kontraktsförslag och visst är IFK ett bra alternativ. Men samtidigt skulle det också vara roligt att byta miljö, sa Thomas Mäkinen i Nya Åland den 22 november.
Bakgrunden till detta är brist på speltid det gångna året. Thomas Mäkinen slog igenom på allvar under säsongen 2015 då han, under dåvarande tränaren Pekka Lyyski, spelade nästan 1 200 minuter i ligan. I år blev det bara 530 minuter, vilket han inte var helt tillfreds med.
– Nej, jag hade hoppats på mer speltid, sade han i samma artikel den 22 november.
Nu står han redo att provspela med andra klubbar. Ingenting är spikat men kontakter har etablerats.
– Ja, jag har lite på gång just nu. Det är för tidigt att säga var och när jag kommer att provspela men det finns lite olika alternativ, säger han.
Det är främst i Sverige han ser sig om efter tänkbara klubbar.
– Det viktigaste för mig är att jag får kontinuerlig speltid och det är också någonting som jag tar i beaktande när jag nu funderar över min framtid.
Thomas Mäkinen vill inte avslöja vilka klubbar han ämnar provspela för men säger ändå att det rör sig om klubbar på bra nivå.