DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>IFK:S A-JUNIORER Övre raden från vänster: Steve Beeks (tränare), Emil Mattsson, Petter Hemming, Alex Henriksson, Lucas Eriksson, Christoffer Svahnström, Joel Mattsson, Nikki Lyyski, Per Lundberg, Kim Söderblom, Jannick Svahnström (lagledare). Nedre raden från vänster: Elias Eriksson, Samuel Nordberg, Felix Tallén, Frans Erikslund, Joel Karlström, Gustav Nordberg, Shajan Amani.

Juniorer fullbordade Grönvitts succéhelg

FOTBOLL. Först tog herrlaget hem cupguldet och damlaget Upplandstrean.

Sedan gick IFK Mariehamns a-juniorer och vann division I.

– Killarna fick inspiration inför matchen, säger tränaren Steve Beeks efter 2–0-segern mot TPV.
I fjol nådde IFK Mariehamns a-juniorer ligakvalet via en tredjeplats i division I.

I år vann laget serien efter att ha besegrat tabelltvåan TPV med 2–0 på hemmaplan, i en direkt avgörande match om guldet. Alex Henriksson sköt ett skott som styrdes i mål av en TPV-försvarare efter en timmes spel, och i den 85:e matchminuten avgjorde Samuel Nordberg på WHA:s konstgräs när han satte 2–0. Fullt rättvist, enligt tränare Steve Beeks.

– Ja, TPV hade en halvchans i första halvlek och en ramträff efter paus. Frånsett det var vi det bättre laget och 2–0 tycker jag speglar matchen ganska bra.

Hur mycket tror du seriesegern betyder för spelarna?

– Jag sa till killarna att det här är något att se tillbaka på, för det är inte ofta man får vara med om att vinna en serie. Jag spelade femton säsonger som senior och vann en, till exempel. Självklart är det speciellt, och för hela klubben är det ju fantastiskt. Vi såg herrarna vinna cupen och strax innan vår avspark hörde vi att damerna vunnit division III, en skaplig helg för IFK (skratt).