DELA

Johan Carlsson blir borta 4–6 veckor

FOTBOLL. IFK Mariehamns Johan Carlsson blir borta från spel i åtminstone en månad. Det står klart efter att mittfältaren magnetröntgades i går.
Samtidigt väntar IFK en offensiv förstärkning i slutet av veckan.
Det var i träningsmatchen mot Grankulla IFK i lördags som Johan Carlsson skadades. I en kollision med en motståndare fick han en muskelbristning i baklåret och i går undersöktes han med magnetröntgen. Resultatet visar det läkarna misstänkte, att Carlsson blir borta från spel i 4–6 veckor.
– Så det blir inte så jättelångt i alla fall. Jag hade ställt in mig på att få ett så dåligt besked som möjligt så att jag skulle slippa bli så besviken, säger Carlsson.
Men besviken blev han ändå.
– När man har varit med hela försäsongen och inte missat en enda träning eller match så känns det här trist. Det är riktigt tråkigt att inte få vara med när ligan drar i gång.
Huruvida Carlsson följer med till Åbo eller om han stannar hemma och ser IFK:s premiär på tv har han inte bestämt.
– Jag måste smälta det här beskedet först.

Ny spelare
Samtidigt som Carlsson blir borta i drygt en månad får IFK förstärkning i slutet av veckan när en ny spelare ska testas.
– Det är åtminstone en offensiv spelare på gång den här veckan men det kan också handla om fler. Jag vill inte uttala mig mer om det förrän jag vet bestämt, säger IFK:s klubbdirektör Peter Mattsson.
Spelaren som kommer till i IFK på prov är enligt Mattsson en spelare som är kontrakterad av en agent som erbjuder klubben att ha spelaren gratis.
Mattsson menar att det finns agenter som köper upp unga talanger i framför allt Sydamerika och Afrika och lånar ut dem till klubbar på IFK:s nivå för att spelarna ska få synlighet.
Agentens mål är att därefter kunna sälja spelaren vidare till en större klubb och på så sätt tjäna pengar.

MARIA NYKVIST/MALIN LUNDBERG