DELA

JIK:s lovande spel väcker hopp om Allsvenskan

DIVISION I ÖSTRA, DAM
TIERP 0
JOMALA 3
(21-25,16-25,17-25)
VOLLEYBOLL. Det blev en klar seger direkt för Jomala IK:s volleybolldamer i premiären.
Förra säsongens seriesegrare Tierp besegrades i tre raka set.
– Vi spelade smidigt och bra och allt gick snabbare än vad vi trodde det skulle göra, säger JIK:s Pia Saku.
Tierp var det enda laget i division I östra som Jomala IK inte hade mött på försäsongen. Och med tanke på att Tierp vann förra säsongens serie väntade JIK sig hårt motstånd. Men JIK:s damer vann i går säsongspremiären ganska enkelt i tre raka set.
– Vi visste inte riktigt hur bra de skulle vara. Men det visade sig att de tappat flera av sina bästa spelare och inte alls höll samma klass som förra säsongen, säger Pia Saku.
Trots att även flera av JIK:s spelare från förra säsongens också har lämnat och gett plats åt nya förmågor tycker Saku att de spelade stabilt.
– Det kändes riktigt lugnt och bra. Vi är några i laget som har mycket rutin på att spela tillsammans och de nya visade också prov på det. Nu gäller det att fortsätta så här, säger Saku.

Höjer målsättningen
De övriga lagen i serien mötte JIK i Uppsala cup för drygt en vecka sedan. Och att JIK nu har koll på hurdana alla lagen i serien nu är den här säsongen känner Saku att målsättningen om att ”bara” hålla sig kvar i divisionen nu höjs något.
– Som det ser ut nu tror jag har vi har chans på en bra placering i tabellen, men om det räcker till Allsvenskan är nog för tidigt att säga något om ännu, säger hon.
Nästa match spelar Jomala hemma i Vikingahallen inkommande lördag. Motståndet då är Uppsala som också vann sin premiärmatch i helgen.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax