DELA

JIK:s herrar nära degradering

VOLLEYBOLL. Det blev förlust i dag för Jomala IK:s volleybollherrar i den första kvalmatchen mot Team Valla.
I returmötet hemma om två veckor krävs därför seger med 3–0 och större bollskillnad för JIK annars väntar spel i division II nästa säsong. (Bilden är från en annan match.)
Team Valla bjöd under lördagen på betydligt bättre motstånd än vad Jomala IK hade räknat med. Linköpingslaget vann hemma mot ålänningarna med 3–0 (25-16 25-21 25-14) i den första kvalmatchen av två.
– De hade förstärkt laget med spelare av elitserieklass och var bättre än vad vi hade väntat oss. Annars tycker jag att det var en jämn och välspelad match. Vi stod nog för lite fler misstag och svackor, och det var det som avgjorde matchen, säger JIK:s Erik Viktorsson.
JIK är nu därför nära att ramla ur division ett. För att slippa degradering till tvåan krävs seger med 3–0 i returmötet i Vikingahallen om två veckor, och JIK måste dessutom vinna med större bollskillnad.
– Klart att vi ville ha med oss ett bättre resultat hem i dag än så här. Men vi får inte deppa ihop nu utan i stället träna hårt fram tills matchen hemma och finslipa på spelet. Självklart har vi fortfarande en bra chans att vinna nästa match och hålla oss kvar i ettan. Nu vet vi ju hur de spelar och troligtvis har de inte med sig en lika stark trupp till Åland som de spelade med i dag, säger Viktorsson.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax