JIK föll på för många egna misstag

DIVISION I ÖSTRA, DAM
JOMALA IK 1
UPPSALA 3

VOLLEYBOLL. Jomala IK förlorade med 1-3 mot Uppsala hemma i Vikingahallen i dag.
– Vi gör för många egna misstag, förklarar spelaren Sofie Lindman förlusten.
När Jomala IK mötte Uppsala förra säsongen blev det vinst båda gångerna. I lördags var det dock Uppsala som kopplade greppet om matchen redan i första set och tack vare ett starkt anfall och en hel del misstag från JIK:s sida kunde de slutligen vinna matchen med 3-1.

Stundtals glänsande
I första set var det aldrig något snack om saken. Uppsala tog ledningen direkt och JIK fick jaga. Siffrorna skrevs till klara 20-25.
I andra fick JIK igång sitt anfall bättre. Stundtals glänste framför allt Sofie Lindman som kantspelare och hemmalaget tog hem setet med siffrorna 25-19.
– Vi fick igång vårt anfall bättre i andra set. Vi måste vara tuffare i anfallet, då skapar vi problem för motståndarna, säger Lindman.

Väldigt jämna set
Tredje set var oerhört jämnt fram till ställningen 9-9. Sedan segade Uppsala sig ifrån poäng för poäng och vann slutligen setet med 25-19. De tog även hem ett jämnt fjärde set med siffrorna 25-20 och matchen var avgjord.
– Jag tycker ändå att vi ger dem en bra match. Det var en kul match att spela, det är det alltid när det blir så här jämnt, säger Lindman efter matchen.
Var det stor skillnad på Uppsala och på Tierp som ni vann med 3-0 över förra helgen?
– Jo det var det. Men spelar vi på topp så ska vi kunna ta dem. I dag gör vi för många egna misstag.
Lindman berömmer Uppsalas anfall och säger att deras långa kantspelare ofta ställde till problem för hemmalaget.