DELA

Ingen FM-medalj för Petra Carlsson

HÄSTSPORT. Det blev ingen FM-medalj för Petra Carlsson och hästen Katapult.
– Men jag har tagit två vinster och haft jättemånga placeringar i andra klasser. Att det inte lyckades i mästerskapsklassen var ju otur, men jag är ändå jättenöjd med helgen, säger Carlsson.
Petra Carlsson, verksam i Sverige men skriven på Åland, var hemmapublikens stora hopp i helgens FM-tävlingar i banhoppning som avgjordes på Ålandstravet. Carlssons målsättning med tävlingen var att ta medalj men redan i den första av tre deltävlingar grusades planerna när hästen Katapult trampade på sig själv och fick ett sår.
– Jag fick ett stopp på det första hindret och märkte att något var fel. Hästen hade trampat på sig själv och fått ett sår så jag fick bryta, man är ju rädd om en så här fin häst, säger Carlsson.

Veterinärbesiktning
Efter att veterinären undersökt Katapult kunde ekipaget dock fortsätta tävlandet. Endast för att Katapult igen skulle råka trampa på sig.
– Han sparkade på sig igen i den andra deltävlingen. Det hände inne på banan och efter det blev han jätteosäker. Det är en känslig häst och när man ska hoppa de här stora hindren på 140 centimeter påverkar en sådan här grej. Vi kom ut med tolv fel och då beslöt jag att stryka oss från den sista FM-deltävlingen, berättar Carlsson.
I stället ägnade Carlsson och Katapult, vars skada inte var så allvarlig att han inte kunde fortsätta tävla, söndagen åt att rida en 120-centimeters klass och en 130-centimeters klass som inte ingick i FM.
– Vi vann den första och blev fyra i den andra. Det gick jättebra, säger Carlsson.

Flera placeringar
Tidigare under helgen hade Carlsson och Katapult också ställt upp i två andra 130-centimeters klasser. Både på fredagen och på lördagen placerade de sig på fjärde plats efter felfria rundor.

Läs mer om helgens FM-tävlingar i banhoppning i Nya Åland i morgon!

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax

FREDRIK TÖRNROOS

fredrik.tornroos@nyan.ax