DELA

IFK rundade av sin bästa säsong

FOTBOLL. Ett överraskande och fantastiskt roligt år.
Så sammanfattar IFK Mariehamns Johan Carlsson säsongen som gått.
En säsong som han och resten av klubben i fredags avslutade med den traditionsenliga galamiddagen som kantades med ärofyllda utmärkelser.
Bildspel
– Vi har gjort en otrolig vändning som ingen kunde tro. Tänk ändå att spelare kom från alla håll och kanter och så blev det så här fantastiskt, säger Johan Carlsson som strålade av glädje på IFK:s avslutningsfest på Nikolaj i fredags kväll.
En fest som fick runda av IFK:s bästa ligasäsong någonsin där laget placerade sig just utanför pallen. Alltså en rejäl upphämtning från fjolårets skadedrabbade säsong där IFK fick kämpa för att hålla sig kvar i ligan.

Supportrarnas favorit
Och förutom den prestation laget som helhet stod för i år premierades under kvällen även några av spelarna för sina individuella insatser.
Flest priser fick Tamás Gruborovics och Paulus Arajuuri som gick hem med två stycken vardera.
– Oj, att få pris som bästa mittfältare, det var oväntat för det är många som har gjort en bra säsong. För mig blev det här en riktig krydda på ett jättebra år, säger Gruborovics som förutom priset för bästa mittfältare även belönades som bästa målskytt.
Paulus Arajuuri utsågs till bästa försvarare och fick även ta emot supporterklubben Green Mean Machines pris för bästa spelare som supportrarna själva hade röstat fram.
– Att vara fotbollsspelare är mitt yrke och jag tänker på fotboll 24 timmar om dygnet. Så att få uppskattning för det man gör betyder oerhört mycket och känns jättebra, säger Arajuuri som efter två säsonger nu har gjort sitt i IFK och går vidare till allsvenska Kalmar FF.
Priset för bästa anfallare gick till Sasha Anttilainen och målvakten Gustav Långbacka utsågs till säsongens mest effektiva spelare.

Tror på medalj
En månads ledighet väntar nu spelarna innan träningen drar igång på nytt. Ändå var de flera av spelare som redan blickade framåt mot nästa säsong.
– Det här var bara början. Jag känner redan på mig att nästa år tar vi medalj, säger Johan Carlsson, som med det sagt troligtvis inom de närmaste dagarna skriver på en förlängning med IFK Mariehamn.

MARIA NYKVIST