DELA

IFK riskerar tappa Petrovic

FOTBOLL. Gabriel Petrovic kan vara förlorad för IFK Mariehamn. Petrovics framtid i klubben är osäker. Mycket hänger på om han kommer in i Naprapathögskolan i Stockholm eller inte.

– Jag får besked 1 december, säger Petrovic till Nyan.

Gabriel Petrovic har gjort succé i IFK Mariehamn. Ex-AIK:arens livsfarliga hörnor har varit ett andelsmärke. Men om det blir en fortsättning i IFK är väldigt oklart. Precis som mittfältskollegan Mika Niskala har Petrovic planer på att börja studera. Drömmen är att bli naprapat och jobba med människor som har problem med rygg, leder och muskler. Gabriel har sökt plats på Naprapathögskolan i Stockholm. Den 1 december får Petrovic besked om han blivit antagen.

– Vi får se hur det blir. Jag är lite tudelad, säger Petrovic.

Inga andra anbud

Petrovic säger att han kommer att ta en beslut inom en snar framtid om det blir fotboll eller skolbänken nästa år. De senaste åren har det varit ett väldigt stort intresse för naprapatutbildningen i Stockholm. Skolan har haft mellan 250 och 350 ansökningar per år.

– Jag måste ta ett beslut hur det blir, säger han om sina framtidsplaner.

Klart är att han trivs på ön trots att han är uppvuxen i den svenska huvudstaden.

– Det har varit en omställning från Stockholm men jag har kommit in bra både i laget och på jobbet.

IFK:s slutplacering i Tipsligan blev en femte plats. Mycket tack vare lagets fina avslutning på säsongen menar Petrovic. För serien var ytterst jämn väldigt länge.

– Jag tror vi har överraskat många, även oss själva.

– Nej, det har jag inte.

Niskalas bästa säsong

Mika Niskala har också sökt skolplatser runt om i Sverige som sjukgymnast. Men det är tufft att komma in menar Niskala. Firma Petrovic och Niskala har fungerat ypperligt ihop under säsongen som gått.

– Det har funkat bra. Gabbe är en klok spelare och vi täcker upp för varandra bra. Man har även kunna delta i det offensiva spelet, säger Mika.

År 2006 var Niskalas femte säsong i Tipsligan. Det blev 23 matcher och 3 mål för mittfältaren som 2002-2004 spelade för FC Inter.

– Det känns nog som att detta var min bästa säsong i ligan hittills, säger han.

Niskala tycker att lagets utvecklats rejält från debutåret och IFK har även lyckats spelat jämna matcher med de bästa lagen i serien. Bland annat besegrade IFK ju mästarna Tampere United med 2-0 hemma och grönvitt fick ”bara” 2-2 i Tammerfors efter att haft klart övertag.

I omklädningsrummet efter söndagens Jaro-matchen konstaterade laget att de har mer att ge.

– Det finns mera att ta av ännu, säger Niskala att spelarna uttryckte.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax