DELA

IFK räknar med tuff match

ISHOCKEY. Säsongens andra hemmamatch väntar på fredag kväll för IFK Mariehamns hockeyherrar. Och den här gången tänker man inte göra om misstaget från helgen när man efter ett par minuter hade underläge 0–2.
– Det var en viktig minnesbeta för oss alla, säger tränaren Mikael Rosbäck.
På fredag 19.00 är det nedsläpp i Islandia i Västkustligans division III då IFK Mariehamn tar emot gästande PaRa. Ett lag som inlett serien med två raka förluster.
– PaRa är ett av de få lag vi under fjolåret blev helt utspelade av, vi förlorade med 1–8 på deras hemmaplan. Och jag har svårt att tänka mig att de skulle ha blivit så mycket sämre sedan dess, utan de har nog haft otur och kommer hit taggade till hundra procent, säger Mikael Rosbäck.
Ingen underskattning från IFK:s sida alltså.
– Det blir jättetufft.

En minnesbeta
Laget dras med en del förkylningar men är i övrigt intakt. Efter tre matcher i serien varav en förlust är det blandade känslor i det grönvita lägret.
– Det är både positivt och negativt. De två första matcherna gick över förväntan och i helgen hade vi en tajt drabbning där vi förlorade mot ett lag som för dagen var bättre.
IFK låg under mot TuKV i hemmapremiären med 0–2 efter bara ett par minuter, men hämtade upp underläget för att till slut förlora med 2–3.
– När jag pratade med spelarna efteråt var vi överens om att vi inte presterade vad vi kan. Och det var en viktig minnesbeta för oss alla, matchen börjar när pucken är nedsläppt och pågår i 60 minuter.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax