DELA

IFK hockey föll efter katastrofperiod

DIVISION IV UPPLAND
HALLSTA IK 5
IFK MARIEHAMN 4
(3-1, 1-2, 1-1)

ISHOCKEY. En katastofartad första period ledde till förlust för IFK Mariehamn i söndagens match mot Hallsta IK.
– Det är sällan jag har sett något så dåligt, säger tränare Mikael Rosbäck.
IFK Mariehamn inledde bortamatchen mot Hallsta okej och gjorde också matchens första mål. Därefter fanns dock inget att glädjas åt i första perioden.
– Det var en fullständig katastrof, det är sällan jag sett något så dåligt, säger Rosbäck.
Han tillägger att det är tränarens sak att se till att en sådan genomklappning inte sker, men han har svårt att sätta fingret på vad som orsakade problemen.
– Kanske vi började tro att det här går bra utan att vi anstränger oss. Vi var andra i alla situationer och vi började sitta i utvisningsbåset, bland annat drog vi på oss en tiominutersutvisning. Efter första perioden stod det 3-1 till Hallsta.

Skärpte sig
I pausen läxade Rosbäck upp sina spelare och i andra perioden skärpte IFK till sig. Man lyckades också göra både 2-3 och 3-3.
– Sen gjorde de 4-3 på ett skitmål.
Sista perioden var IFK:s bästa med 25 skott på mål mot Hallstas åtta. Hemmalaget förvaltade dock sina chanser bättre och gjorde 5-3 trots få chanser. Med ett par minuter kvar plockade IFK ut målvakten och man lyckades reducera till 4-5 vilket också blev slutresultatet.

Andra förlusten
Söndagens förlust var den andra i rad för IFK.
– Förra helgen mötte vi ett lag som var bättre än oss men mot det här motståndet ska vi inte förlora. När vi torskar mot ett sådant här lag måste alla se sig i spegeln, vi gav bort poängen i dag, sen vad det beror på vet jag inte riktigt, säger Rosbäck som nu ska ta ett ordentligt snack med laget inför nästa match.
– Man kan inte acceptera hur det ser ut i dag. Hela första perioden spelar vi halvdant, vi visar dålig arbetsmoral.
IFK Mariehamns mål gjordes av Andreas Stenberg 2, Linus Dolke och Daniel Eriksson.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax