IFK förlorade med 0-4

FOTBOLL. IFK Mariehamn förlorade med 0-4 mot HJK i ligacupen i Helsingfors i dag. Sista målet kom på stopptid.

Enligt rapporter ska HJK ha hållit i taktpinnen redan från början och man hade till exempel tre hörnor precis i matchens inledning.
I den 14:e minuten nickade Berat Sadik in 1–0 för hemmalaget. Efter paus ska IFK ha kommit bättre in i matchen men istället för att lyckas utjämna var det HJK som i den 63:e minuten utökade genom Alexander Ring. Bara två minuter senare blev Sadik tvåmålsskytt och matchen verkade avgjord. HJK skulle sedan göra ytterligare ett mål i matchen. På stopptid fastställde Jarno Parikka 4-0 till hemmalaget.
IFK:s startelva bestod av Gustav Långbacka i mål, Allan Arenfeldt Olesen, Johannes Nordström, Mason Trafford och Giuseppe Funicello i backlinjen, Sebastian Strandvall, Luca Bellisomo, Markus Paatelainen och Mikko Paatelainen på mittfältet samt Echiabhi Okodugha och Toni Lehtinen på topp.
Efter drygt 70 minuter byttes Petteri Forsell, Hendrik Helmke och Wilhelm Ingves in istället för Okodugha, Bellisomo och Lehtinen. Minuter senare kom Amos Ekhalie in i Mikko Paatelainens ställe.
Bilden är från ligacupmatchen mot TPS i Eckeröhallen förra veckan.

Mer om matchen kan du läsa i Nya Åland på måndag. (ml)