DELA
Foto: Jonas EdsvikTUFFINGAR Här går starten för halvdistansloppet och dess 1,9 kilometers simning, 90 kilometers cykling samt 21 kilometers löpning.

Hemmasegrar i Käringsund triathlon

TRIATHLON. Runt 250 tävlande genomförde årets Käringsund triathlon. Under fredagen hölls stafetten som vanns av lag Jersey och bestod av Marcus Brandt, Erica Granesäter och Isac Holmström.

På lördagen var det dags för de individuella distanserna, och då såg Brandt till att ordna helgens andra guld på lika många starter när han tog hem sprintdistansen (750 m simning, 20 km cykling, 5 km löpning) på en timme och fyra minuter.

Men det som normalt brukar vara en promenad i parken för Marcus Brandt blev betydligt mer slitsamt den här gången. Inför växlingen från cykel till löpning var han dryga halvminuten efter totalledaren Erik Desmeules, Dalregementets IF. Men vid första varvningen efter 2,5 kilometer var skåningen Brandt ikapp masen Desmeules och när endast en kilometer återstod lade han in spurten som säkrade segern i herrklassen.

Desmeules fick nöja sig med segern i H40-klassen, medan Brandts Åland Triathlon Club-kamrat Hubertus von Frenckell tog hand om andraplatsen i herrklassen knappt fyra minuter bakom.

 

ÅTRI-kamraten Jenna Gestranius satte punkt för säsongen 2015 med sin sprintseger i Käringsund. Än mer än den femte raka vinsten gladde det nya personbästat på 1.10.20, en sänkning med runt tre minuter.

– Målet var att ”persa” och det var sista tävlingen för säsongen så det var ingenting att spara på, säger Gestranius och skrattar.

Läs mer i måndagens Nyan

Resultat från tävlingen hittar ni här.