DELA

Hemmaomgång för BK NGD

INNEBANDY. BK NGD spelar sina första hemmamatcher för säsongen på lördag när fortsättningsserien i division III har en omgång i Baltichallen i Mariehamn.
– Det ska bli roligt, det är det alltid att spela hemma, säger BK NGD:s Elin Sagulin.
BK NGD ligger inför helgens matcher trea i tabellen. Därmed är man med och kämpar om en kvalplats och avancemang till division II.
– Vi har inte pratat om någon målsättning eller om att stiga, men det är klart att alla vill vinna alla matcher, säger Sagulin.
Motståndet i helgen står SBS Pori och LaJy för. Åländskorna har vunnit mot båda lagen tidigare på säsongen och Sagulin hoppas att man ska kunna upprepa bedriften.
– SBS Pori ligger fyra i tabellen men de har varit väldigt få på matcherna. De har inte riktigt orkat med hela matchen, men man vet ju inte hur det ser ut i helgen. Kanske fler kan komma med den här gången.
LaJy ligger näst sist i tabellen.
– Vi ska ju vinna över dem.

Fyra spelare borta
BK NGD saknar fyra spelare på lördag. Sagulin tror dock inte det ska inverka för mycket då BK NGD:s trupp är ganska stor med 18 spelare totalt. Hon hoppas också att åländskorna ska kunna dra fördel av att spela på hemmaplan.
– Här känner vi till golvet. Det är klart att vi sett fram emot den här hemmaomgången, det gör man alltid. (ml)