DELA

Handbollsdamerna vann mot serieledarna

HANDBOLL. IFK Mariehamns handbollsdamer besegrade i dag Berga HF borta i Hackestahallen med 19-17.
– Spelar vi som vi gjorde i dag kan vi nog ta vem som helst, säger målvakten Christa Martin-Sundman.
IFK Mariehamns handbollsdamer har inlett den här säsongen med fyra segrar och två förluster och låg inför lördagens match på en fjärdeplats i tabellen. Motståndarna Berga HF ledde serien efter fem raka segrar.
– Och vi låg under med 8-9 i paus, som mest låg vi under med tre mål i första halvlek, men vi lyckades vända det och vann till slut med 19-17, säger Martin-Sundman.
Martin-Sundman berättar att IFK kände att de kunde besegra Berga och i pausen bestämde man sig för att vinst var det enda som gällde.
– Vi sade att det här tar vi, vi är bättre än dem och vi kan ta det här.

Många målskyttar
I andra lyckades IFK också dra ifrån hemmalaget.
– I ett skede ledde vi med fem mål men sedan tog de igen i slutet, det var en ganska jämn match, säger Martin-Sundman och tillägger:
– Vi gjorde verkligen en jättebra match, alla ville verkligen vinna och alla kämpade jättehårt, det var vår bästa laginsats hittills den här säsongen. Har vi en sådan här dag och spelar vi som vi gjorde i dag kan vi nog ta vem som helst i serien.
Målskyttar för IFK Mariehamn var Hanna Johansson med tio mål, Nina Hinnenberg med fem mål, Hanna Ahlman med två mål och Elsa Jansson och Ida Eriksson med varsitt.

MALIN LUNDBERG