DELA
Foto: Rob Watkins<07_Bildrubrik>NÖJDA Ålands gymnasttjejer i Inter Island Games på Ynys Môn slutade femma i lagtävlingen under torsdagen.

Gymnasttjejer slutade femma på Ynys Môn

GYMNASTIK. Tredje bäst i hopp, men en femteplats totalt i lagtävlingen. Den sju kvinnor starka Ålandstrupp på Ynys Môn visade på framtidstro.
Under förra veckan pågick gymnasternas alternativa Öspel Inter Island Games på Ynys Môn i Wales. Från Åland deltog sju tjejer, tillsammans med tränarna Ylva Watkins, Malin Pussinen och Sabina Mattsson. Den första tävlingsdagen (i torsdags) var vigd till SET-competition och lagtävlingen. Där slutade åländskorna som bäst på en tredjeplats i hopp. Men efter att alla moment var avklarade blev det en femteplats totalt.

– Det gick absolut helt okej. På Bermuda 2013 låg vi trea på matta och femma i hopp och nu blev det tvärtom. Det kan räcka till medalj i framtiden och det är vad vi siktar på framöver, säger Watkins.

Emma Pussinen sjua

I lördags var det den sista tävlingsdagen, där Emma Pussinen fick den främsta individuella placeringen bland åländskorna. Tjejerna tävlade i den internationella tävlingen kallad FIG, där det var tufft motstånd från bland annat Bermuda, Jersey och Isle of Man.

– Emma blev sjua på barr där det gick riktgt bra. Hon fick till alltihop och kunde göra fler svårigheter, berättar Watkins.

Läs mer i dagens Nya Åland.