DELA
Foto: Jonas Edsvik

Svensk tränare: Gymnastikhall skulle intressera många

GYMNASTIK. Mariehamns gymnastikförening vill bygga en gymnastikhall på Åland.
Visionen tas nu emot med öppna armar i Sverige.
– Jag tror att det finns många föreningar som skulle vara intresserade av att ta båten över till Åland i så fall, säger Stefan Gustavsson, tränare i Stockholmsbaserade
Hammarbygymnasterna.

Med närmare 700 medlemmar och en stadigt växande väntelista önskar Bollhallabaserade Mariehamns gymnastikförening (MGF) ett eget utrymme.
Som Nya Åland tidigare berättat utreder föreningen därför möjligheten att få till stånd en unik gymnastikarena på Åland.
I april beviljade landskapet ett ekonomiskt stöd för förprojektering med motiveringen att investeringen förbättrar förutsättningarna för utövande av gymnastik på Åland – både för boende och inresande.
Det sistnämnda är något som svenska tränaren Stefan Gustavsson går i god för.
– Det råder galen brist på gymnastikanpassade hallar i Stockholm. Det finns bara tre i hela kommunen, berättar Gustavsson.
Att få träningstider är inte heller det lättaste.
– Det är en tävling i sig. Tillhör man inte eliten får man nöja sig med obekväma tider, alternativt söka sig någon annanstans.
Detta löser Gustavssons grupp, Legendariska grupp 69, genom att resa land och rike runt på olika träningsläger. Tidigare i år gjorde gruppen sitt första besök på Åland.
Samtidigt som tränaren talar väldigt gott om den befintliga anläggningen i Bollhalla uppmuntrar han ändå MGF:s vision om att bygga en arena som är exklusiv för gymnastik.
– Jag tror att många föreningar skulle vara intresserade av att ta båten över till Åland i så fall, säger Gustavsson.

Läs mera om detta i torsdagens Nya Åland.