DELA

Forsell matchens lirare när IFK mötte Väsby

FOTBOLL. Petteri Forsell (här på en bild från en tidigare match) blev tvåmålsskytt när IFK Mariehamn mötte Väsby United i en träningsmatch i Stockholm i dag. Tyvärr blev det ändå ingen seger, matchen slutade 3–3.
IFK: tränare Pekka Lyyski var nöjd med anfallsspelet som IFK presterade i matchen mot Superettanklubben Väsby United.
– Första halvlek var som helhet bra. Vi spelade fyndigt anfallsspel och någorlunda försvarsspel, sedan var andra halvlek inte lika bra, säger han.
Lyyski var särskilt nöjd med vad Mikko Paatelainen, Sasha Anttilainen och Wilhelm Ingves presterade.
– De jobbade stenhårt hela matchen, både offensivt och defensivt.

Straffspark
Sasha Anttilainen var också den som gjorde IFK:s första mål för dagen. Först gick bollen i stolpen men när han själv tog hand om returen placerade han den säkert i mål.
En stund därefter satte Forsell, som Lyyski också tycker att gjorde en riktigt fin match, IFK:s tvåa.
– Det var ett riktigt fint mål som hela laget var delaktiga i. Det började med vår högerback Oko (Ekhiabhi Okodugha) och sedan kom Sasha (Anttilainen) löpande framåt på högerkanten, han passade in till mig och jag sköt bollen i krysset från tjugo meter ungefär, beskriver Forsell själv målet.
Forsell var också den som satte IFK:s tredje mål för dagen efter att domaren dömt straff då Anttilainen blivit neddragen i Väsbys straffområde.
– Målvakten gick åt rätt håll men han var inte nära att ta den, säger Forsell, som tycker att IFK trots det oavgjorda resultatet var det bättre laget för dagen.
– Särskilt i första halvlek, i andra blev vi kanske lite trötta. Men jag tycker att vi jobbade bra hela matchen.

Ihåligt försvar
Tre mål framåt är inte vardagsmat för IFK, och kanske var det den offensiva satsningen som drabbade defensiven en del.
– Vårt försvarspel var ihåligt, ända från det centrala mittfältet. Det var absolut inte bara backlinjens fel att vi var ihåliga, det började direkt bakom anfallarna, säger Lyyski.
Exakt vad detta beror på har Lyyski svårt att säga. Han nämner den moderna konstgräsplanen som möjliggjorde högt speltempo, att han möblerat om på innermittfältet samt det faktum att Väsby ställde upp med ett väldigt bra lag som olika orsaker.
– Och så söker vi ett mer underhållande spel i år. Kanske ihåligheten kommer av viljan att gå framåt väldigt mycket. Det är ett övervägande, och vi måste få det andra att fungera ändå.
Vad gäller den nyaste spelaren i laget, mittbacken Médoune Gueye, tycker Lyyski att han presterade det ledningen väntade sig.
– Han skötte sig helt okej med tanke på att han är ny i laget och aldrig har spelat på konstgräs tidigare. Jag bytte ut honom på slutet eftersom jag vill att han ska kunna träna fullt inför Hammarbymatchen, och risken är förstås större att han skadar sig om han spelar 90 minuter än om han spelar 70.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax