DELA

Fördomsfri landslagsdebut av golfare

GOLF. Ålands Golfklubbs Jonas Haglund fick avsluta landslagslägret utanför Cadíz i Spanien på bästa sätt. Haglund fick spela alla tre landskamper mot Spanien, England och Tyskland i fyrnationstureringen, och fick beröm av lagledningen för sitt ”avspända och fördomsfria spel”.
Vad Jonas Haglunds finska övertränare egentligen menar med ”fördomsfritt spel” vet inte ens den omtalade själv, men en komplimang är det i vilket fall som helst.
– Jag är inte själv riktigt säker. Men han tyckte jag gjorde det bra för att vara min debut och att jag var orädd i mitt spel, berättar Haglund.
Finland inledde med att få storstryk mot värdnationen Spanien på Costa Ballena-banan med 7–2. Haglund spelade foursome med Tuomas Sistonen och förlorade knappt med 1/0. I singlematchen förlorade Haglund med 3/2.
I den andra matchen började de blåvita komma igång, men torskade med en poängs marginal, 5–4 till Spanien. Haglund skötte sig föredömligt i sin foursome med Henri Satama som roddes hem till 10. I sin singlematch fick Haglund dock åter bita i greengräset. 21 blev resultatet trots bra spel från Haglunds sida.

Avslut på topp
Finland och Haglund satte punkt mot Tyskland med en fin skalp på en regnig och blåsig bana. Haglund vann både foursome och single och bidrog starkt till slutresultatet 5,5–3,5.
– Det gick bättre än vad jag trodde. Förut har det känts tungt i början, men nu kom jag in direkt.
Finland saknade många av sina bästa spelare, vilket öppnade upp för Haglund. Uppställningen var b-betonad, men ÅGK-golfaren påpekar att det inte handlade om andra klassens golf för det.
– De är inte dåliga på något vis, de flesta har varit med förut. Det var bara jag och en till som inte varit med förr.
Härnäst siktar Haglund på öppna spanska amatörmästerskapen dit han ska göra en anmälan för att eventuellt få en plats till turneringen, som avgörs i slutet av februari.

ISAC BOMAN

sport@nyan.ax