DELA

FM och SM för kraftsportarna

KRAFTSPORT. Kenneth ”Kenta” Sandvik, Ove Lehto, Jimmy Pero och Marcela Sandvik tävlar i FM i styrkelyft i Salo i helgen.
Både Kenneth Sandvik som tävlar i plus 120 kilosklassen och Ove Lehto som tävlar i minus 120 kilosklassen är överlägsna sina konkurrenter i förhandsanmälningarna. Om Lehto vinner blir det hans 15:e FM-guld på raken.
Även Marcela Sandvik är rankad etta i sin klass, 52 kilosklassen.
– Men marginalerna till de som är rankade tvåa och trea är inte stora så det gäller för henne att få till en bra tävling för att hålla undan, skriver ÅKK på sin hemsida.
Jimmy Pero är rankad nia i 105-kilosklassen.
– Han har en bit upp till topp fem men vi hoppas naturligtvis att han kan få till en bra tävling och kanske få till några personbästan, skriver ÅKK.
Även SM i styrkelyft avgörs i helgen och då finns ÅKK:s Sandra Lönn på plats. Lönn tävlar i plus 84-kilosklassen, som den här gången slagits ihop med 84-kilosklassen.
– Medaljerna delas ut baserat på Wilkspoäng (lyft vikt i förhållande till kroppsvikt). Sandra bör dock ändå ha goda chanser till att plocka hem guldet, menar ÅKK.
Både FM och SM är viktiga tävlingar för ÅKK:s lyftare eftersom resultaten och placeringarna avgör om de blir aktuella för en landslagsplatser till EM och VM. (ml)