DELA

Envisa rykten placerar Lyyski i ÖSK

FOTBOLL. Jani Lyyskis framtida klubbadress är ett hett diskussionsämne på otaliga fotbollsforum på internet.
Bland annat finns uppgifter om att Lyyski redan skulle vara klar för allsvenska Örebro SK.


Förre IFK Mariehamnaren och nuvarande VPS-spelaren Jani Lyyski är verkligen ryktenas man. Sedan länge har det spekulerats kring mittbacken som i år spelat varenda matchminut i Tipsligan och som nu sägs vara på väg västerut för spel i Allsvenskan. Att Djurgården visat intresse för ålänningen kunde Nyan berätta för länge sedan, och sedan en tid tillbaka har också Örebro SK uppgetts vara intresserade av Lyyski.
Örebro SK:s sportchef Lennart Sjögren har tidigare bekräftat att klubben haft representanter på plats i Vasa då VPS tog emot IFK Mariehamn den 17 november och att de höll ögonen extra på just Lyyski. Svenskafans.com frågade den 27 november Sjögren ifall nuvarande spelare i truppen måste lämna klubben för att det skulle bli aktuellt att ta in någon ny, och Sjögren konstaterade att så nog var fallet.
– Som det ser ut nu så har vi mittfältare och vi har också mittbackar och det kan ligga någonting i det som du nämnde, sade han till sajten.

Mittbackar lämnar
Detta var alltså snart två veckor sedan. Och nu verkar det som att en av Örebros mittbackar, Bertin Ze, är på väg bort. Eftersom mittbacksparet Magnus Wikström och Michael Almebäck varit klockrena under säsongen har Bertin Zé bara spelat en match från start och i fredags berättade Sjögren för Nerikes Allehanda att utlåning eller försäljning är alternativen för mittbacken från Kamerun.
– Han utvecklas inte utan speltid och då kan en utlåning vara ett bra alternativ på lång sikt, sade Sjögren.
Redan tidigare har ÖSK släppt mittbacken Glenn Holgersson som inte får nytt kontrakt med klubben. ÖSK har också skadedrabbade försvararen Oskar Johansson på lönelistan.
– Vi är lite osäkra på hur det blir med mittbackspositionen, sade Sjögren till NA.

Forumrykte
Och här kommer alltså Jani Lyyski in. På flera forum nämns ålänningen som en tänkbar ersättare i ÖSK:s försvar, och enligt ett forumrykte ska Lyyski vara väldigt nära att skriva på för klubben. Sjögren.dementerar dock att någon kontraktssignering är nära förestående.
– Vi vet vem han är men jag kan dementera att vi är nära en affär med honom, säger Sjögren till NA och tillägger att det inte är aktuellt med värvningar om det inte sker några förändringar i truppen.
Lyyski själv vill inte kommentera några rykten gällande nya klubbadresser överhuvudtaget.
– Jag vill varken bekräfta eller dementera några rykten som har att göra med olika klubbar, säger han när Nyan kontaktar honom under helgen.

malin.lundberg@nyan.ax