DELA

Djurgården synade IFK-spelare

FOTBOLL. Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson var på plats i Eckeröhallen då IFK Mariehamn föll med 1-0 mot FC Honka i onsdags. Vem eller vilka Andersson synade fick Nyan inget svar på. Men att IFK:s nyblivne landslagsspelare Peter Sjölund (bilden) fanns i kikaren är ingen högoddsare.
– Han är bra, säger Andersson med ett brett leende till Nyan.
De som hade sökt sig till Eckeröhallen i onsdags för att se IFK Mariehamn möta FC Honka fick inte se någon toppmatch. IFK började rätt så piggt och skapade direkt en farlighet då Justus Vajanne nickade strax över ribban på ett fint inlägg av André Hansell. I den 17:e minuten var Andreas Björk, som bildade anfallspar med Vajanne, nära att ge IFK ledningen men Honka-målvakten Tomi Maanoja fick fingertopparna på bollen som sedan tog i stolpen.

Puustinen avgjorde
Men efter det hade IFK väldigt svårt att skapa några klara målchanser. Och försvaret agerade många gånger väldigt darrigt. IFK spelade med fem backar där ytterbackarna Hansell och Patrik Rikama i offensivt läge blev mittfältare. Resultatet var inte speciellt övertygande.
Jami Puustinen slog in segermålet i den 22:a minuten efter att IFK-försvaret inte rensat undan tillräckligt bra i egen box. Om matchen var tämligen ointressant så fanns det intressanta personer på läktaren. Djurgårdens klubbdirektör Bosse Andersson, i sällskap med Rolf Zetterlund, fanns på plats för att se ligacupmatchen i Eckeröhallen.
IFK-ledningen fick under onsdagen reda på att Andersson skulle dyka upp. Och klart är att det inte var någon ren nöjestrip.
– Inte kommer de hit bara för skojs skull. De kom för att titta på spelare, säger IFK:s ordförande Mikael Granskog.

Sjölle är bra
Att Andersson hade IFK:s Peter Sjölund i kikaren är ingen högoddsare. Men Andersson gav inte några klara svar då Nyan träffade honom. På frågan om DIF är här för att syna Sjölle svarar Andersson kort:
– Han är bra.
Djurgården jagar fortfarande förstärkningar tills denna säsong.
Någon på planen idag som var intressant?
– Det vet man inte…, säger Andersson kryptiskt.
Även FC Honka har spelare som är på gränsen till landslaget som kan vara intressanta för DIF. Bland annat duktige anfallaren Roni Porokara.

”Daja” ser bra ut
Bosse Andersson tror att DIF:s ålänning Daniel ”Daja” Sjölund går mot en fin säsong.
– Daja ser bra ut. Det är egentligen första gången han är frisk från början.
Matchen fick heller inget högt betyg av DIF:s klubbdirektör.
– Ingen höjdare men kul att vara här.
Andersson åker tillbaka idag till Sverige. Om han sett något av intresse återstår att se.
– Jag ska prata med han imorgon också. Då kanske jag vet mera, säger Granskog på onsdagskvällen.

BJÖRN EKLUND

bjorn.eklund@nyan.ax