DELA

Brandt bäste hemmaspelaren i Åland Open 2010

DART. Joker Darts Kim Brandt hade en lyckad tävlingshelg då årets upplaga av Åland Open avgjordes i helgen.
Både i singel- och dubbelklassen placerade han sig på 5–8 plats, en god insats med tanke på det stora startfältet.
Drygt hundra herrar och knappt femtio damer gjorde upp i darttävlingen Åland Open i helgen. Under fredagen kastades mixed- och dubbelklasserna, och på lördagen var det dags för singlarna.
När Nya Åland besöker dartklubben på lördagseftermiddagen är tävlingen i full gång. De åländska kastarna skyndar runt i lokalen. Mellan sina egna matcher ser de till att evenemanget löper som det ska, och i det ingår allt från att hänga upp resultatlistor till att ta emot beställningar i baren.
– Det är inte direkt en optimal uppladdning inför matcherna, skrattar Lilian Lampén, som tillsammans med sin storasyster Inger Lampén kastade hem en 9–16 plats i damernas dubbel på fredagskvällen.
– Nöjda är vi väl inte, vi skulle ha kunnat prestera bättre. Men som sagt, det är svårt att fokusera ordentligt på matcherna när man är med och jobbar också, säger hon.
Trots att själva tävlandet inte gått så bra är Lampén ändå nöjd med helgen.
– Det är jätteroligt när det kommer så många hit och tävlar. Särskilt svenskarna, de träffar vi ju aldrig annars eftersom vi tävlar i riksserien i Finland.

Oväntad framgång
En hemmaspelare som det gått bättre för är Kim Brandt. Han berättar att han tillsammans med Emanuel Hägg kastade hem en 5–8 plats i herrarnas dubbel på fredagen.
– Det gick faktiskt mycket bättre än väntat. Vi kastade bra och hade väl lite tur, säger han.
I herrarnas dubbel tävlade sammanlagt 57 par. Brandt och Hägg åkte ut i kvartsfinalen, och de som slog ut dem var paret som sedan vann hela klassen.
– De vann över oss med 3–2, så det var vi väldigt nöjda med. De är duktiga killar, de bästa juniorerna i Finland. Så jag måste säga att det gick bättre än väntat.
Senare på lördagen rönte Brandt fler framgångar. I herrarnas singel kastade han hem en 5–8 plats. Vann klassen gjorde svenske Mats Johnstone. Damernas singel vanns av FM-medaljören Lummi-Tuuli Silván. Bäste ålänning i klassen var Veronica Lampén som slutade på 9–16 plats.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax


Foto: ERKKI SANTAMALA

erkki.santamala@nyan.ax