DELA

ÅU:s mål är att sluta topp tre

FOTBOLL. Drömmen är en topp tre-placering 2010. Det säger Åland United som i veckan höll ett möte för att fastställa säsongens målsättning.
I fjol blev Åland United finländska mästare i fotboll. Nu är det ett nytt lag som inleder spelet i Damernas liga på lördag. Jämfört med i fjol så har laget tappat vissa spelare, värvat några nya och dessutom har man bytt tränaren Robert Dahlin mot Marianne Miettinen.
En ny säsong innebär också nya målsättningar, och i veckan höll ÅU ett möte för att fastställa målsättningen för säsongen.
– Vi kom fram till ett sådant där tråkigt svar som lyder ”Vi tar en match i taget”, säger tränare Marianne Miettinen.
Hon tillägger att just det är ÅU:s grundläggande målsättning. Att ta nya tag inför varje ny match.
– Drömmen är att vi placerar oss topp tre. Men den drömmen är långt borta just nu eftersom serien är lång och vi spelar vår sista match den 17 oktober. Därför fokuserar vi främst på att göra vårt bästa varje dag på varje träning och i varje match, säger Miettinen.

Förstärkning i maj
Just nu är ÅU:s trupp ganska tunn, men snart får laget förstärkning. Den 10 maj återvänder Hannah Salmén och den 16 maj återvänder Rebecca Björkvall till Åland från USA där de båda spelar collegefotboll just nu.
– Och Maiju (Ruotsalainens) kontrakt börjar den 1 juni, så tills dess kommer hon tillbaka, säger Miettinen.

MALIN LUNDBERG

malin.lundberg@nyan.ax