DELA

ÅU vann mot Nice Futis

FOTBOLL. Åland United vann lördagens ligacupmatch mot Nice Futis med 1–0 efter mål av Jaana Lyytikäinen.

Åland United vann alltså i eftermiddags mot Nice Futis med 1–0 borta i Björneborg. Målgörare var Jaana Lyytikäinen som prickade rätt en kvart in i andra halvlek.
Matchhjälte var annars ÅU:s målvakt Emelie Karström som räddade en straff i början av matchen.
Med tre raka segrar talar mycket för att ÅU är klara för semifinal i ligacupen. Den första segern kom mot Ilves i slutet av januari, den andra mot FC Sport för ett par veckor sedan och den tredje alltså i dag.
ÅU leder med det grupp A på lika många poäng som Nice Futis, men ÅU har en match mindre spelad än Nice Futis. Sista gruppspelsmatchen för ÅU spelas mot KMF hemma på skärtorsdagen. KMF å sin sida har två matcher kvar att spela. Vinner de söndagens match mot Ilves samt matchen mot ÅU med mer en ett måls marginal kan det bli så illa att ÅU slutar trea i gruppen och därmed missar ligacupsemin. Förlorar KMF å andra sidan söndagens match är ÅU klart för semi. Likaså om ÅU vinner mot KMF eftersom åländskorna då är obesegrade i gruppen. Vinner ÅU gruppen väntar grupp B-tvåan PK 35 i semin. En match som troligtvis spelas på Åland den 6 april. Blir det så spelas den andra semin mellan HJK och tvåan i grupp A i Helsingfors.

Läs mer i måndagens Nya Åland.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax