ÅU kryssade mot jumbon

FOTBOLL. Det blev bara en poäng för Åland United borta mot tabelljumbon GBK, som därmed knep sin fjärde poäng i Damligan denna säsong.

Efter en mållös första halvlek genomförde Åland United två byten. Ut med Maja Lindqvist och Olivia Mattsson och in med Viktoria Byskata och Sarah Burn.
Tre minuter senare tog Åland United ledningen. Målskytt: inbytta anfallaren Sarah Burn, hennes första Damligamål sedan hon anslöt till Åland United inför säsongen 2017.

Men glädjen varade inte ända till slutet. I den 72:a matchminuten kvitterade hemmalaget genom Monica Hagström och fler mål blev det inte. Slutresultatet 1-1 innebär att Åland United ligger kvar under strecket i Damligan när det nu endast återstår fem omgångar av grundserien.
ÅU:s nästa match är onsdagen den 5 juli borta mot Pallokissat, som just nu är sista laget med plats i övre serien.