DELA
Foto: Kim Holm<07_Bildrubrik>HOPPAS PÅ DRAG Åland United är inte bortskämta med supportrar på bortaplan. Här syns ett par tappra ÅU-fans i Vasa i fjol. Kanske blir det ändring på Kristi himmelsfärd i bortamötet med HJK.

Se hit fotbollsfans – här har ni er ”Kristi flygare”-match

FOTBOLL. Den klassiska ”Kristi flygare”-matchen mellan HJK och IFK Mariehamn blir inte av.

I stället möter Åland United HJK borta den 5 maj.

– Spontant känns det som en rolig idé att ordna en resa för fansen då, säger supportern Jonny Landström.
Det spelas ingen omgång i herrligan på Kristi himmelfärdsdag i år, varpå den klassiska ”Kristi flygare”-matchen mellan HJK och IFK Mariehamn inte blir av. Bortamatchen har varit ett populärt resmål för hundratals IFK-fans genom åren.

Men säsongen 2016 får de åländska fotbollssupportrarna chansen att bygga vidare på traditionen trots allt. Åland United ställs nämligen mot HJK borta, just på på Kristi himmelfärdsdag på torsdag den 5 maj med avspark 14.00.

Bortafölje

– Det ska vara HJK borta för fansen, då kvittar det väl vilket av Ålands ligalag det är som spelar matchen?, undrar sportchefen Mikael Virta som hoppas att United ska kunna få ett bortafölje till HJK-matchen.

Supportern Jonny Landström var tidigare styrelsemedlem i Åland United och arbetade då nära supporterföreningen Golden Ladies. Han gillar tanken på en supporterresa på Kristi himmelsfärd.

Intressekoll

– Jag tror inte att vi får ihop 500 supportrar som när IFK spelar mot HJK, men 100 stycken kanske det blir om det finns ett bra resepaket. Klubben borde i varje fall kolla om det finns ett intresse, exempelvis på Ålandsmässan i mars.