DELA

Äggade att ta hem Påskslaget

BOWLING. Påskslaget i Idrottsgården i helgen lockade fler bowlare än någonsin tidigare. 80 stycken, alltså nästan hälften av de 161 registrerade bowlare som finns på Åland, kom till start och efter fem spelade serier gick Kenneth Danielsson hem med både pokal och äggkorg.
IFK Mariehamns Kenneth Danielsson storspelade under söndagen och vann både pokal och den största äggkorgen. Med ett snitt på 230 poäng per serie vann han Påskslaget på totalen 1174 poäng.
– Jag brukar nog ligga runt 203 per serie annars så det var verkligen ett kanonresultat. Det är roligt att bowla när allt stämmer. Så kan det vara på träning i bland, men det inte alltid så lätt att få det att funka på tävling, säger han.
Danielsson var i final i ÅM för ungefär en månad sedan, men fick då ge sig i finalen mot lagkamraten Oskar Mattsson. Den här gången vara alltså Danielssons tur att stå högst på pallen.
– Nja, inte vet jag väl om det var revansch direkt, men att vinna är alltid pricken över i:et, säger han.
Tvåa i herrarnas A-klass kom Marcus Björk, IFK Mariehamn på 1116 poäng och trea Jerry Hägglund, Käglan på 1095 poäng.


Lyckad comeback
Bland damerna var det Katarina Sundberg, IFK Mariehamn, som imponerade mest. Med en total på 1011 poäng, var hon 49 poäng före klubbkamrat Ilze Röholm och 75 poäng före trean Eva Mattsson, MPF.
– Jag spelade ju ihop med Kenneth (Danielsson) och hans fantastiska spel sporrade mig till ett bra resultat, säger Sundberg.
Sundberg som har nyligen har gjort comeback efter att inte ha bowlat alls på nio år.
– Jag spelade bättre än någonsin. En del sitter väl kvar sedan tidigare och det är nog så att har man väl lärt sig bowla så sitter det där. Nu är jag verkligen taggad att fortsätta, säger hon.


Genrep
För flera av bowlarna var Påskslaget dessutom ett genrep inför FM som spelas på långfredag.
Danielsson är en av de som deltar.
– Nu får jag hoppas att formen håller i sig. Hur jag gör det vet jag inte men det gäller väl att hitta de små felen och jobba på att få bort dem, säger han.
Vann tjejklassen gjorde Ida Sandström på 936 poäng, och killklassen samt hela juniorklassen tog Kim Nyman hem.

Text: MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax


Foto: FREDRIK TÖRNROOS