DELA

Vårsolen kommer till helgen

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått.
Som kallast natten till måndagen med -6 grader. Vindarna har varit måttliga till friska och har nypt till ordentligt i näsa och kinder.

Medeltemperaturen är just nu c:a -1,6 grader mot normal marsmedeltemperatur som är -0,7 grader. Men vi är ju bara i början av mars så medeltemperaturen kommer nog att sakta stiga under månaden.

Perfekt blankis, som många utnyttjade i helgen, men efter det kom snön. Crossmopparna hade julafton på Slemmern. Sägs vara 15-20 cm is på norra delen men delvis öppet på södra delen. Har kommit c:a 10 mm nederbörd i smält form (d.v.s. c:a 10 cm snö) i början av veckan.

Kanske vi nu har en sista släng av vintern den här våren, men snön är nu mild så passa på att bygga vårens sista snögubbar, snölyktor, snökojor och varför inte bjuda in dina vänner på ett rejält snöbollskrig – det kan ju bli nästa veckas Väderbild.

Nu blir det typiskt marsväder med milt på dagarna och frostnätter. Men i nästa vecka ser det ut som även frostnätterna är slut. Till helgen ser det ut som om vårsolen kommer tillbaka.

Tom Wiklund,

administratör på

Vädersidan