DELA

Vakternas insats mot Ilvesfans utreds av SUEK

Var det pepparsprej som ordningsvakterna på WHA använde när Ilvesfansen försökte ta sig in på planen efter cupfinalmatchen i lördags? Frågan ska utredas av SUEK, Finlands etiska idrottscenter.
Yle Sporten skriver på sin hemsida på söndag eftermiddag att Bollförbundet startade en utredning av vad som skedde på WHA i lördags, där ordningsvakterna använde sig av vad som såg ut att vara pepparsprej för att stoppa Ilvesanhängarna från att ta sig in på planen efter slutsignalen. Bollförbundet har nu överlåtit utredningen till SUEK.

– I en video som publicerades på sociala medier ser man hur Ilvesanhängare försöker ta sig in på planen. Ordningsvakter på plats framför läktaren svarade med någon form av sprej som enligt Bollförbundets generalsekreterare Marco Casagrande troligen var pepparsprej, skriver Yle Sporten.

Det är Bollförbundet som ansvarar för säkerheten i cupfinalen och man skriver också att man i flera repriser under matchen gått ut med information om att det är förbjudet för åskådare och äntra planen.

– Eftersom vi som arrangör är part i det här fallet anser vi att utredningen bör skötas av en utomstående aktör. Vi har därför bett SUEK att utreda händelserna, säger Marco Casagrande till Yle Sporten.