DELA
Foto: PRIVAT

Tre kockar ska bli mindre

Gå ned 20 kg. Det är målet för kockarna Michael Björklund, Per Wingren och Ted Eloranta.

Måndagen var den första dagen i utmaningen. Då vägdes de tre kockarna och tävlingsreglerna bestämdes. Invägningen skedde utan kockbyxor, eftersom de väger så mycket, berättar Michael Björklund. Under åtminstone en månad framåt ska de tre matglada kockarna gå på varsin diet. Per Wingren äter enligt LCHF och Ted Eloranta går på pulverdiet. Björklund själv har bestämt sig för att leva på en diet av proteiner, grönsaker och frukt.

– Och också kaffe, det har vi kommit överens om att det är ett gift som vi inte klarar oss utan, säger han.

Hur har du valt din diet?

– Protein håller mättnadskänslan. Sedan är jag ju en riktig godisråtta, det är svårt med det förbaskade sockret, därför har jag frukt i min diet som hjälper till.

Förutom dieten ska Björklund också springa.

– Jag har inte berättat det för de andra men jag tror att det är själva hemligheten i att lyckas, att även träna. Jag springer för det tycker jag är skönt och helst ensam för då behöver man inte springa så fort.

När man jobbar i ett kök så är det en fördel att vara lite lättare, säger Björklund, problemet är att man som kock äter på oregelbundna tider och ägnar sig åt småätande.

Man brukar ju säga att man inte ska lita på en smal kock. Kommer vi att kunna lita på er om ni blir pinnsmala?

– Vi kommer nog alltid att vara lite runda och vi kommer att fortsätta provsmaka maten men det blir mer mat över åt gästerna.

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!