DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>INFORMATION EFTERLYSES. Vet du mera om den handsydda klänning i guldbrokad som Maarit Feldt-Ranta köpte i oktober på Emmaus? Kontakta Nyan!

Till slottsbalen i Emmaus klänning

Då riksdagsledamot Maarit Feldt-Ranta (S) går på Presidentens självständighetsmottagning är det i en klänning från Emmaus i Mariehamn.

Pris 6 euro.
Då Maarit Feldt-Ranta i oktober besökte Åland och Socialdemokraternas valkampanj passade hon på att sticka sig in till Emmaus.

– Jag hittade en guldfärgad glitterklänning som kostade 12 euro. Priset blev slutligen 6 euro eftersom alla kläder såldes för halva priset, säger Feldt-Ranta till tv-kanalen MTV.fi.

– Då jag skulle betala i kassan kände expediten igen mig och sade att ”nog går du väl i den här till slottets bal?”.

Maarit Feldt-Ranta svarade ja.

– Jag är en kvinna som håller ord så, ja, klänningens kommer att synas på slottet.

MTV.fi tippar att Feldt-Rantas dress blir den mest förmånliga på årets bal. Klänningen måste dock sys om.

– Jag är 183 centimeter lång och ännu längre med höga klackar. Balklänningar är alltid för korta för mig. Också i det här fallet saknas 20 centimeter, vi får se vad vi hittar på.

Feldt-Ranta efterlyser också plaggets bakgrund.

– Klänningen är handsydd och unik. Jag skulle tippa att den är gjord på 1960-talet. Det skulle vara fint att veta vilken bakgrund den har.

Det tycker också vi på Nya Åland. Om du vet något om klänningen som Maarit Feldt-Ranta skall bära på Presidentens bal den 6 december, kontakta oss på redaktion@nyan.ax eller telefon 528 442.