DELA
Foto: PRIVAT<07_Bildrubrik>TRÄFF I HELSINGFORS EU-parlamentarikern Sampo Terho och riksdagsledamoten Teuvo Hakkarainen från Sannfinländarna fick information om Åland av Föglöbon Tony Sorada (i mitten).

Sannfinländare fick Ålandsinfo

– Jag blev positivt överraskad över hur intresserade de Sannfinländska riksdagsledamöterna var över att få fakta om Åland.

Det säger Föglöbon Tony Sorada som besökte riksdagen i onsdags.
Som Nya Åland redan berättat bjöds Tony Sorada in till den sannfinländska riksdagsgruppen för att ge saklig information om Åland. Han hade utmärkt sig genom att i sociala media ge mothugg till den Ålandsbild som vissa av Sannfinländarnas riksdagsledamöter målat upp.

Tony Sorada är själv medlem i Sannfinländarna och initiativtagare till en lokalavdelning på Åland.

– Tolv ledamöter var på plats. Jag ville få dem att tona ner pratet om Åland och blev positivt överraskad över hur intresserade de Sannfinländska riksdagsledamöterna var över att få fakta om Åland.

Har de något emot Åland?

– Nej, men självstyrelsen och det svenska språket är problematiskt för dem.

Tony Sorada hade med sig en powerpointpresentation över Åland, som han fått av landskapsregeringen.

– Jag berättade att man kan flytta hit, få jobb och bostad utan att ha hembygdsrätt. Och att man till och med kan köpa hus om det är på icke-planerat område och inte vid strand. Jag berättade också att vi är ett mångkulturellt samhälle.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!