DELA
Foto: Fredrik Törnroos

Restaurang stänger efter covid-smittad gäst

Restaurang Nautical i Mariehamn stänger efter att man har haft en gäst som visade sig vara smittad med covid-19.
Det här berättar restaurangägarna själva på sin Facebook-sida på onsdagskvällen.
Såhär skriver Nautical:
”Vi har ikväll nåtts av det oerhört tråkiga beskedet att vi fredagen den 11.12 har haft en gäst hos oss helt fri från symptom men som trots det burit på Covid-19.

Vi kommer med omedelbar verkan stänga restaurangen för besökare och hela personalen skall skickas på Covid-test under morgondagen. Vi vill också i nuläget säga att ingen i vår personal har nån form av symptom.”

Restaurangen kommer att var helt stängd åtminstone torsdag och fredag, och räknar inte med att öppna för matgäster på plats igen förrän i januari. Vissa planer finns på att erbjuda hämtmat.
”Vi hoppas på förståelse i dessa tider och önskar alla en säker smittfri jul!”

ÅHS meddelade på torsdagsmorgonen detta:
”Om du besökte restaurang Nautical fredagen den 11 december från kl. 18.00 och framåt så bör du vara extra observant gällande förkylningssymtom. Kontakta ÅHS genast vid symtom, även lindriga.

En person med bekräftad infektion har under ovanstående tid besökt restaurang Nautical. Det aktuella sällskapet är kontaktat och risken är därmed liten för övriga gäster.”

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp